Kalknagels

Kalknagels zijn het meest voorkomende probleem aan de voeten. Kalknagels hebben eigenlijk niets te maken met kalk. Ze worden ook wel schimmelnagels genoemd, wat dan ook een betere benaming is voor de aandoening. Mannen hebben meestal iets vaker last van dit kwaaltje dan vrouwen. Daarnaast komt het vaker voor bij oudere mensen, simpelweg omdat de conditie van de nagels naarmate je ouder wordt, afzwakt. Maar wat is een kalknagel precies en waar kun je ze aan herkennen?

Wat is een kalknagel?

Kalknagels zijn het meest voorkomende probleem aan de voeten. Kalknagels hebben eigenlijk niets te maken met kalk. Ze worden ook wel schimmelnagels genoemd, wat dan ook een betere benaming is voor de aandoening. Mannen hebben meestal iets vaker last van deze aandoening dan vrouwen. Daarnaast komt een kalknagel vaker voor bij oudere mensen, simpelweg omdat de conditie van de nagels naarmate je ouder wordt afzwakt. Maar wat is een kalknagel precies en waar kun je kalknagels aan herkennen?
Kom snel van je kalknagel af

Kalk nagels zijn besmettelijk

Kalk nagels kunnen worden overgedragen van huid op huid, dus van lichaam naar lichaam. Dat betekent dat ze besmettelijk zijn. Op plekken waar veel mensen op blote voeten lopen is er dus het risico om het op te lopen. Dit kan bijvoorbeeld bij zwembaden, maar ook als je naar een nagelsalon gaat voor een manicure of pedicure. De schimmels kunnen dan nog op het gereedschap zitten als deze niet goed (genoeg) worden schoongemaakt.

Kalknagels beter voorkomen dan genezen

Kalknagels kunnen zeer pijnlijk zijn. Er zijn manieren om te voorkomen dat je last krijgt van een kalknagel:
-  Draag iedere dag schone sokken. Sokken zijn een warme en vochtige plek waar de schimmels zich thuis voelen.
-  Draag slippers op plekken waar mensen op blote voeten lopen. Dit is bijvoorbeeld het geval in sauna’s en zwembaden.
-  Om ervoor te zorgen dat de zuurtegraad van de huid intact blijft is het aan te raden niet veel of zelfs geen zeep te gebruiken bij het wassen van je voeten.
-  Droog je voeten goed af na het douchen of zwemmen. Dus ook tussen de tenen.
-  Zorg over het algemeen voor een gezonde levensstijl. Hiermee behoud je een goede weerstand.
-  Als je dan toch last krijgt, lees dan hier Schimmelnagel behandelen hoe je deze kunt behandelen.

Middelen tegen kalknagels

Er zijn verschillende middelen die kunnen dienen als kalknagel behandeling. Een aantal van deze middelen zijn:
-  ProtectAir Kalknagelbehandeling
-  Laseren
-  Azijn
-  Tea Tree Olie
-  In deze blog lees je alles over de middelen die er zijn tegen kalknagels.

Wat merk je van kalknagels?

Wanneer je last hebt van kalknagels kun je dit herkennen aan dikke, doffe of gele nagels. Het kan bovendien erg pijnlijk zijn om een kalk nagel te hebben. De medische term voor kalknagels is Onochomycosis, wat op zowel de vingers- als op de teennagels kan voorkomen. De schimmels voelen zich het aangenaamst op warme en vochtige plekken. Daarom zijn schoenen een plek waar veel van deze schimmels voorkomen.

Lees ook onze informatie en tips met betrekking tot schimmelnagels, deze zijn weer net wat anders dan de 'normale' kalknagels.
Meer over schimmelnagels

Meer informatie nodig?
neem contact met ons op!

Neem contact op