Over ons

Het Team van Schimmelnagel.be bestaat uit een aantal vrijwilligers die op basis van eigen ervaring, studie en soms achtergrond kennis hebben op gedaan op het gebied van de bahandeling van schimmelnagels, kalknagels en andere voetproblemen.

Sommige van onze schrijvers hebben een schoonheidsalon of pedicure waar ze dagelijk tegen dit soort vervelende problemen aanlopen.
Bekijk onze shop
Naar nieuwsartikelen

Waar kunnen we je mee helpen?

Schimmelnagels

Schimmelnagels, ook wel bekend als nagelschimmel of onychomycose, is een veelvoorkomende aandoening waarbij de nagels geïnfecteerd zijn met schimmels. Het komt vaak voor bij de teennagels en kan leiden tot verkleuring, verdikking, broosheid en zelfs vervorming van de nagels.

Kalknagels

De oorzaak van kalknagels is meestal het resultaat van blootstelling aan vochtige omgevingen zoals openbare douches, zwembaden of sauna's. Mensen met een verzwakt immuunsysteem, diabetes of slechte doorbloeding hebben meer kans om kalknagels te ontwikkelen.

Infectie

Als schimmelnagels niet worden behandeld, kan het leiden tot meer ernstige complicaties zoals pijn en moeite met lopen, evenals het risico op het ontwikkelen van infecties elders in het lichaam. Het is dus belangrijk om een ​​arts te raadplegen als je vermoedt dat je last hebt van schimmelnagels.

Verzorging

Het behandelen van schimmelnagels kan moeilijk zijn en vereist vaak een combinatie van medicatie en het aanpassen van leefgewoonten. Dit kan onder andere het dragen van goed ademende schoenen en sokken, het houden van de voeten droog en schoon, en het vermijden van het delen van persoonlijke items zoals handdoeken omvatten.

Producten

Er zijn verschillende producten en methodes op de markt om schimmelnagels en kalknagels te behandelen. Op Schimmelnagel.be vind je een uitgebreid assortiment om je te helpen van je schimmelnagels af te zijn en je voeten goed verzorgen om de terugkeer van schimmelnagels te voorkomen.

Informatie

Ben je opzoek naar meer informatie over schimmelnagels? Hoe je het kan behandelen of voorkomen? Dan lees je hier alles over op Schimmelnagel.be

Auteur

Waldo Taekema's foto

Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.
Artikelen van Diederik

Meer informatie nodig?
neem contact met ons op!

Neem contact op